De aanpak voor een geslaagd tuinontwerp of beplantingsadvies bestaat uit 6 stappen.

1. Kennismaking

Na een eerste contact volgt er een kennismaking op locatie. Deze kennismaking biedt de kans om af te tasten of er een match is tussen de hulpvraag, de opdrachtgever en de ontwerper. Ook wordt de huidige situatie bekeken. Deze informatie is nodig voor een offerte op maat, die in de regel binnen twee weken na de kennismaking wordt gemaild.

2. Inventarisatie

Dit is een belangrijke fase. Er wordt veel aandacht besteed om de wensen en voorkeuren te bespreken, maar vooral wat de achterliggende gedachten zijn. Juist die informatie is relevant voor een succesvol ontwerp of beplantingsplan.
Na ontvangst van de ondertekende offerte, wordt een afspraak gemaakt voor het inventarisatiegesprek en ontvangt de opdrachtgever ter voorbereiding een inventarisatieformulier. Hierin wordt onder andere gevraagd naar de voorkeuren en leefomstandigheden en wordt er gevraagd te reageren op sfeerbeelden van tuinen en beplanting. Tijdens dit bezoek worden ook foto’s genomen en wordt de tuin opgemeten.

3. Ontwerpfase

Het ontwerp wordt meestal uitgevoerd in 3D. Soms wordt er gekozen voor een handmatige 2D tekening. Het ontwerp wordt verwerkt in een digitale presentatie samen met een beplantingsadvies, een overzicht van harde materialen en indien gewenst een verlichtingsplan. Bij een ontwerp zit altijd een beplantingsplan, omdat planten in tuinen van Biloba Groenontwerp een belangrijke rol vervullen.

Voor een beplantingsadvies maak ik een digitale presentatie waarin per plantenvak een plantencompositie wordt verbeeld.

4. Presentatie

Het ontwerp wordt bij de klant thuis gepresenteerd. In sommige gevallen kan ook worden gekozen voor een online presentatie, bijvoorbeeld als de klant ver weg woont. Na goedkeuring van het ontwerp of beplantingsplan ontvangt de presentatie als een digitaal bestand (pdf). Indien gewenst kan de presentatie ook voor u worden geprint. Tijdens dit bezoek wordt ook besproken hoe de realisatie kan worden aangepakt en hoe Biloba Groenontwerp daarin kan ondersteunen (zie stap 5).

5. Selectie hoveniers en aanleg

Samen gaan we op zoek naar geschikte hoveniers. Biloba Groenontwerp werkt samen met diverse hoveniers, geselecteerd op vakmanschap, duurzaamheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid. De opdrachtgever bepaalt welke hovenier de opdracht krijgt.
Bij de aanleg is Biloba aanwezig bij het uitzetten van de lijnen in de tuin en komt ook gedurende de aanleg meerdere keren langs. Korte communicatielijnen en betrokkenheid leidt tot een prettige werksfeer en een goed resultaat.
Nadat de borders beplantingsklaar zijn gemaakt, levert Biloba in de meeste gevallen zelf de planten en zet ze uit in de tuin, zodat de juiste planten op de juiste plek komen te staan. In overleg kan de hovenier of u de planten in de grond planten.

6. Nazorg

Ik ben pas tevreden als u dat bent. En niet alleen op het moment dat de tuin wordt opgeleverd, maar ook een jaar na dato. Ik kom dan ook graag nog een paar keer langs langs om te zien hoe de tuin er bij ligt.

Op de pagina recensies leest u hoe klanten mijn werkwijze hebben ervaren.