Een groene leefomgeving, hoe klein ook, draagt bij aan het welzijn van mensen. Naar planten kijken, natuur ervaren als je ertussen inzit of met je handen in de klei…wat voor tuineigenaar je ook bent, van planten wordt je een blijer mens. En dat er verantwoord met die natuur wordt omgesprongen, als het gaat om klimaat, duurzaamheid en biodiversiteit, dat spreekt vanzelf.

Gevoel
voor architectuur, stijl en sfeer

In een ontwerp van Biloba Groenontwerp is er altijd verbinding met de woning. Karakteristieke elementen of materialen van een gebouw komen terug in het ontwerp. Bij monumentale panden of woningen die onder architectuur zijn gebouwd, wordt de context goed bestudeerd. De leef- en inrichtingsstijl van de tuineigenaar vormen inspiratiebronnen voor het ontwerp. Positieve omgevingselementen worden zoveel mogelijk in het ontwerp geïntegreerd.

aandacht
voor voorkeuren en leefomstandigheden

Persoonlijk contact en een uitgebreide inventarisatie zorgen voor de informatie die nodig is voor een geslaagd ontwerp. Wat bij de één past, is ongeschikt voor de ander. Hier oog voor hebben zorgt ervoor dat het niet alleen mooie tuin wordt, maar ook een tuin die naadloos aansluit op de behoefte van de tuineigenaar en gezinsleden.

oog
voor zichtlijnen en ruimtelijkheid

Kleine tuinen vragen om een creatieve indeling waarin alle wensen zijn verenigd én die de ruimte groter doet lijken. Grote buitenruimtes worden anders benaderd. Dan is het belangrijk, intimiteit, spanning en samenhang te creëren. Het beleven van de seizoenen vanuit de woonkamer, of het nu om een kleine tuin gaat of een grote, is kenmerkend voor alle tuinen van Biloba Groenontwerp.

Over Mariska van Bergen

Jaren heb ik met plezier gewerkt als redacteur en communicatieadviseur bij diverse organisaties. Mijn droom om meer met mijn creativiteit en passie voor de natuur te doen, werd echter door de jaren heen steeds sterker.

De particuliere opleiding Zelfstandig Tuinontwerper van Twan Hagen (tuin- en landschapsarchitect ) en Margreeth Bangert (cultuurhistorica en hovenier), bood mij een geweldige kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Het was een intensieve, maar vooral enorm inspirerende en leerzame periode. Ik volgde de opleiding met slechts twee andere studenten, waardoor er veel persoonlijke ontwikkeling mogelijk was.

Inmiddels heb ik voor veel verschillende klanten in de Randstad en daarbuiten, hun groene droomtuin gerealiseerd, samen met hoveniers en groenleveranciers met hart voor hun vak en die stuk voor stuk gaan voor kwaliteit. Naast mijn projecten, laat ik mij inspireren door andere groenprofessionals en ben ik actief binnen diverse brancheorganisaties, waaronder de vakgroep Wilde Weelde en de Tuinontwerpersgroep.