Een groene leefomgeving, hoe klein ook, draagt bij aan het welzijn van mensen. Naar planten kijken, natuur ervaren als je ertussen inzit of met je handen in de klei…wat voor tuineigenaar je ook bent, van planten wordt je een blijer mens. En dat er verantwoord met die natuur wordt omgesprongen, als het gaat om klimaat, duurzaamheid en biodiversiteit, dat spreekt vanzelf.

Gevoel
voor architectuur, stijl en sfeer

In een ontwerp van Biloba Groenontwerp is er altijd verbinding met de woning of de omgeving. Karakteristieke elementen van de woning of interieurobjecten kunnen een mooi aanknopingspunt vormen. Dat geldt ook voor positieve omgevingselementen die, door deze in het ontwerp te benadrukken of daar op aan te sluiten, de tuin nog meer beleving geven.

aandacht
voor voorkeuren en leefomstandigheden

Persoonlijk contact en een uitgebreide inventarisatie zorgen voor de informatie die nodig is voor een geslaagd ontwerp. Wat bij de één past, is ongeschikt voor de ander. Hier aandacht voor hebben zorgt ervoor dat het niet alleen mooie tuin wordt, maar ook een tuin die naadloos aansluit op de behoefte van de tuineigenaar en gezinsleden. Deze beginfase is cruciaal en is het startpunt voor een succesvol plan.

oog
voor zichtlijnen en ruimtelijkheid

Kleine tuinen vragen om een creatieve indeling waarin alle wensen zijn verenigd én die de ruimte groter doet lijken. Grote buitenruimtes worden anders benaderd. Dan is het belangrijk intimiteit, spanning en samenhang te creëren. Het kunnen beleven van de seizoenen vanuit de woonkamer, of het nu om een kleine tuin gaat of een grote, is kenmerkend voor alle tuinen van Biloba Groenontwerp.

Over Mariska van Bergen

Jaren heb ik met plezier gewerkt als redacteur en communicatieadviseur bij diverse organisaties. Mijn droom om meer met mijn creativiteit en passie voor de natuur te doen, werd echter door de jaren heen steeds sterker.

De particuliere opleiding Zelfstandig Tuinontwerper | De Jaarringen (ik zat bij de laatste lichting studenten), bood mij een geweldige kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Het was een intensieve, maar vooral enorm inspirerende en leerzame periode. Ik volgde de opleiding met slechts twee andere studenten, waardoor er veel persoonlijke ontwikkeling mogelijk was.

Inmiddels heb ik voor veel verschillende klanten in de Randstad en daarbuiten, hun levende tuin gerealiseerd, samen met hoveniers en groenleveranciers met hart voor hun vak en die stuk voor stuk gaan voor kwaliteit. Mijn inspiratie haal ik uit natuur, kunst, architectuur of juiste kleine details die iets zeggen over de tuineigenaar. Door actief te zijn binnen diverse brancheorganisaties, waaronder de vakgroep Wilde Weelde en de Tuinontwerpersgroep, blijf ik mijzelf ontwikkelen en leer ik elk jaar weer bij. Die kennis en ervaring zet ik graag in voor mijn klanten.