Nootdorp, achtertuin ca. 70 m2

Kenmerken:
– opvang regenwater m.b.v. een wadi
– zwevende vlonder
– beton op maat gemaakt

Een nieuwbouwtuin in de Randstad, maar wel één aan een sloot. Dat maakt deze plek aantrekkelijk, want water beweegt, trekt leven aan en verkoelt de omgeving. Door de vlonder uit te laten steken over de sloot, is er een terras gecreëerd dat de beleving van wonen aan het water optimaal benut. Door in deze tuin die niet meer dan 7 meter diep is, met diagonalen te werken samen met de uitstekende vlonder, doet de tuin twee keer zo groot aan. Het contrast van industriële materialen en weelderige beplanting, maakt de tuin eigentijds.

Bijzonder is de wateropvang in de vorm van een wadi. Het regenwater van het dak komt via een goot in een dieper gelegen deel van de tuin terecht en wordt daar langzaam door de grond opgenomen. Deze plek trekt allerlei dieren aan.