Project Description

Opdracht:
Het balkon moet een fijne groene plek worden, waar je lekker kunt zitten maar waar ook veel groen is, zonder dat het veel onderhoud vraagt.

Ontwerp
Deze buitenruimte is een extra kamer geworden die naadloos aansluit op de woonkamer. De vlonderplanken van duurzaam bamboe verbindt de woonkamer met het balkon. Andere elementen zoals de stalen poten van de eettafel en de staaldraden van de hanglamp komen weer terug in het ontwerp van het balkon. Het plafond van het balkon wordt in dezelfde RALkleur geschilderd als het plafond in de woonkamer. Ook dit zorgt voor verbinding en geeft een lichtere en frissere aanblik dan het grijze beton.

De vaste bank en plantenbakken zijn ontworpen met dezelfde bamboe plankdelen, waardoor er eenheid en rust ontstaat. De grote plantenbakken met waterafvoer voorkomen dat de grond te droog of te nat wordt. De verticale groenelementen zoals de verticale tuin tegen het privacyscherm en de klimplanten, zorgen voor een intieme groenbeleving en geven ook een mooi groen beeld vanuit de woonkamer.