Project Description

“We willen graag een natuurlijke tuin met veel bloeiende planten en waarin wat te ontdekken valt. Een plek waar de kinderen kunnen spelen en de volwassenen kunnen relaxen. Ja en we vinden het ook leuk als er bijtjes en hommels zijn. En natuurlijk willen we het ‘wonen aan het water gevoel’ behouden.”

Sterke punten van de bestaande situatie

  • De tuin grenst aan een poldersloot.
  • De tuin heeft een zonnige ligging.
  • Er is al een groene erfafscheiding; dat is fijn voor dieren en het is goede achtergrond voor natuurlijke beplanting.

Resultaat fase 1: oktober 2016

Deze tuin wordt in fases aangelegd, zodat de opdrachtgever de financiering kan spreiden.
Fases:
1) Pad, terras, waterloop,borders, hangmatpalen, electra tbv verlichting en beplanting.
2) Speelhuisje met groen dak.
3) Verlichting
4) Waterloop komt uit in waterplantenbak op de laaggelegen vlonder.

Het wonen aan het watergevoel wordt versterkt door het zwevende vlonderpad en waterloop. Dit waterelement is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook leuk (en veilig!) om mee te spelen. De kinderen hebben een eigen hoekje (zie 3Dontwerp: met speelhuis op palen en boomstammen, aanleg fase 2). De border loopt door in het groendak van het speelhuisje. De kleurrijke beplanting is aantrekkelijk voor allerlei insecten en de bloei begint in januari en loopt door tot oktober. Daarna fraaie herfstkleuren en mooie wintersilhouetten door onder andere de meerstammige krentenbomen en siergras.

Het terras is aangelegd met een halfverharding. Dit geeft een natuurlijke uitstraling en combineert goed met het hardhout van de vlonder. Bovendien kan het regenwater er goed in wegzakken en is er geen plasvorming. Ook de prijs van dit materiaal is aantrekkelijk.

Lees de reactie van Martin en Henrieke op hun nieuwe tuin.