Project Description

“Een smal balkon op de 9e verdieping, volop zon en wind, kan daar iets groeien? We vinden het leuk om wat kruiden te hebben en als het lekker weer is, willen we er lekker kunnen zitten. En kan je iets met het uitzicht? Die flat is zo dominant in beeld. Wat is hier van te maken?

Uitdagingen

  • Snel warm en veel wind: planten die wat droogte verdragen en in potten kunnen groeien
  • Weinig ruimte: groen beeld en er kunnen eten met 4 personen
  • Huurwoning: de rood/witte kleurstelling van balustrade en kozijn is een gegeven

Resultaat

De rode kleur in het verfwerk is gebruikt als positief gegeven. Rood (-tinten) trekt de aandacht en komt op je af. De beplanting heeft veel rood- en oranjeaccenten, waardoor de aandacht wordt afgeleid en je blik naar de beplanting wordt getrokken in plaats van naar de flat aan de overkant. Een deel van de beplanting groeit verticaal en over de balustrade waardoor er ook goed zicht is op de planten vanuit de woning. Het witte verfwerk komt terug in de potten en het meubilair.

De beplanting komt in bakken met een waterreservoir. Er zijn bestaande systemen, maar je kunt ook zelf met behulp van piepschuim en koord een reservoir maken. Hierdoor hoef je de planten niet elke dag water te geven. De potten worden gevuld met een substraat, dat veel lichter is dan gewone potgrond.

De beplanting bestaat uit verschillende eetbare eenjarige planten die lang bloeien. Een hoofdrol is weggelegd voor de oostindische kers.

De vloer wordt belegd met kunststof tegels. Deze tegels zijn licht en vragen weinig onderhoud.