Gezinstuin met royale vlonder aan het water, ca 100 m2, Den Haag

Kenmerken:
– drie terrassen
– pergola en overkapping in één

Een heerlijke tuin op het zuiden en aan een mooie poldersloot. Een geweldige plek voor een jong gezin. Maar veiligheid staat voorop. Het schapenhek zorgt voor een tijdelijke afscheiding tussen de tuin en het water, maar is eenvoudig te verwijderen. Een heerlijk stuk gazon, een gedeeltelijke overkapping om de schaduw op te zoeken of uit de wind te zitten, een klein terrasje bij de woning. De tuin heeft het allemaal. En door de borders tot aan de gevel door te laten lopen, is er vanuit de woning volop zicht op de steeds veranderende beplanting.
De aanwezige 60×60 tegels zijn hergebruikt. Het terras en de paden volgen de lijnen van de gevel. Hierdoor ontstaat er een rustig en samenhangend beeld. Er is een royale vlonder gekomen aan de andere zijde, met mooi zicht over de sloot en de plek om te genieten van de avondzon.

Er is veel gebruik gemaakt van siergrassen, om de beleving van wonen aan het water te vergroten en het tuinbeeld ook in de winter boeiend te maken. Dit wordt versterkt door de knotwilgjes die in de winter oranje/rode takken krijgen. Naast siergrassen, zijn vooral magrietachtigen de kleurmakers, samen met de langbloeiende salie. De overkapping bestaat voor een gedeelte uit een open groen dak; een pergolaconstructie die in de loop van de tijd begroeid wordt met een druif.

Aanleg: Van den Beukel Binnen & Buiten
Beplanting: Biloba Groenontwerp