Project Description


“We willen meerdere zitplekjes, veel groen… Maar onze tuin heeft schuine, niet evenwijdige lijnen. We hebben geen idee waar we moeten beginnen.”

Moderne stadstuin met een landelijke touch

Deze nieuwbouwwoning van het stadsvernieuwingsproject Het Paradijshof heeft een bijzondere belijning, en dat geldt ook voor de tuin. Diagonaal geplaatste muren, een tuin met het model van een assymetrische stropdas. Een tuin die bovendien omgeven is door buurwoningen. Een mooie uitdaging. De bewoners hebben hun woning scandinavisch/industrieel ingericht; sober, strak maar stijlvol. De tuin sluit aan op een grote binnentuin met een landelijke uitstraling. Deze twee sferen zijn in het ontwerp geïntegreerd.

Resultaat

Door de diagonalen consequent door te trekken in de tuin is er een spannende ruimte ontstaan, met lange zichtlijnen en optimale gebruikmaking van de beschikbare ruimte. De strakke Geoceramicategel zorgt voor een moderne look en sluit mooi aan op de gietvloer binnen. Het combineert mooi met de zwarte pergola, die op zijn beurt aansluit op de gezamenlijke houten schuur achter de tuin. Het cortenstaal en de betondraden die als pergolaliggers dienen, zorgen voor de finishing touch. De weelderige beplanting verzachten de strakke belijning en zorgen elk seizoen voor een ander beeld.

Lees hier wat Koos en Danielle vinden van hun nieuwe tuin