Leeftuin vlakbij de duinen, ca. 80 m2, Hoek van Holland

Kenmerken:
– hoogteverschillen
– overkapping met zichtbaar groen dak
– geheel waterdoorlatend
– veel speel- en zitplekken

Deze tuin is ontworpen voor een gezin waarvan de jonge kinderen volop konden spelen en ontdekken. Het moest een echte leeftuin worden, niet te gestileerd.
De tuin heeft verschillende hoogtes gekregen. Leuk voor de kinderen, maar het geeft ook meer tuinbeleving doordat de borders er letterlijk uitspringen. Het gazon slingert naar achteren onder het vlonderpad door. Nu nog niet beplant, maar met de beplanting kunnen de kinderen op ontdekking uit en verschillende routes nemen. Er is zelfs een blotevoetenpad met waterbak. De oude tegels zijn hergebruikt door ze te verwerken in twee banken. Daar kunnen de kinderen ook weer over rennen maar ze bieden tegelijk veel zitruimte.
De eyecatcher is de fraaie overkapping met een aflopend dak, zodat het groen vanuit de woonkamer mooi is te zien en de achterliggende woningen naar de achtergrond worden verdrongen. Het europese kastanje- en eikenhout zorgt voor een duurzame tuin. Onder het groendak is veel zitruimte met twee vaste banken. Onder één bank is een afgesloten bergruimte gemaakt terwijl onder de andere bank houtblokken kunnen worden bewaard.

Aanleg: Astrum Groen
Beplanting: Biloba Groenontwerp (foto’s volgen)