Een vrolijke tuin voor het hele gezin 2018-03-22T08:54:21+00:00

Project Description


“We willen de tuinen opknappen. De beplanting staat er armetierig bij en eigenlijk kan de schommel ook wel weg. Maar het gras en de bomen willen we houden, evenals het terras.”

Oud en nieuw combineren

Het moet een tuin worden voor het hele gezin. Meer groen, meer kleur maar er moesten ook meerdere zitplekjes blijven en een hangplek voor de kinderen. Zo moest de ‘nieuwe’ tuin eruit komen te zien. Nieuw tussen aanhalingstekens, want een aantal zaken moest worden behouden. Het terras gelegen tegen de woning lag er nog goed bij, evenals de schuttingen. Dat gold ook voor de moerbeiboom, de cirkel van gebakken waaltjes en een aantal planten waaronder de bamboe.

De vorm van terras bij de woning is sterk bepalend geweest voor de lijnvoering in de nieuwe tuin, samen met de omcirkelde moerbei. Toch heeft de tuin een heel ander aanzicht gekregen. Dit komt door het consequent doorvoeren van aanwezige lijnen zoals de ronding in het terras. Bestaande borders zijn verruimt en het aantal terrassen is beperkt, terwijl meerdere zit/hangplekken zijn behouden. De tuin is ook aantrekkelijker geworden vanuit de woning gezien. Er is een plantenvak gemaakt met groenblijvende planten tegen de gevel van de woning en er is een groot plantenvak  gekomen, direct grenzend aan het grote terras.

Resultaat

Het is een tuin geworden met een spannende combinatie van gebogen en rechte lijnen, veel bloeiende planten en groenblijvende planten die ook in de winter vanuit de woning een mooie aanblik geven. En in de tuin is plek voor zowel een grote eettafel, een fijn zithoekje in de zon en een hangmattenplek voor de kinderen. De foto’s geven een eerste indruk en de 3D beelden hoe het gaat worden.

Lees hier wat Stefphen en Marloes vinden van hun nieuwe tuin

 

Leave A Comment